Önéletrajzot írnál?De azt sem tudod, hogy kezdj hozzá?Mindenhol csak azt hallod, hogy legyen profi az önéletrajz, legyen tökéletes, de ennyiben ki is merül a tanácsadás!Oldalamon számos tanácsot, illetve mintát találsz az önéletrajz megírásához!Jó munkát és sok sikert kívánok!

2008. december 14., vasárnap

Hogyan irjunk motivacios levelet?

Hogyan is fest egy bizalomgerjesztő motivációs levél?Egyáltalán mi az a motivációs levél????

A motivációs levelet konyhanyelven kísérőlevélnek is hívják. Ha egy állást megpályázol, sok esetben nem elégszik meg a cég az önéletrajzoddal, hanem motivációs levelet is kérnek tőled.
A motivációs levél lényege tulajdonképpen, hogy hogyan tudod magad eladni az adott cégnek. Ezt a levelet, tehár minden megpályázott munkahely és pozíció esetén újra kell írni. Remek marketinfogás! Leírhatod benne miért téged válasszanak az adott pozíció betöltésére. Kihangsúlyozhatod az önéletrajzodból, azokat a részeket, amelyek igazán vonzóvá tehetnek a munkaadó számára.

Tippek :

Az első mondatod, SOHA ne legyen snassz, általános!Legyen érdekes, figyelemfelkeltő és egyedi!Mindenképpen legyen más, mint az a 300 másik motivációs levél, melyet előtte elolvastak.


A címzettet szólítsd a nevén!


Fejtsd ki, hogy TE mit tudsz nyújtani a cégnek, miért TÉGED válasszon, miért TE vagy a lehető legjobb választás!


Negatív dolgokat semmiképp ne írj bele pl ne írd le ha rosszul érzed magad a mostani munkahelyeden!


Ne legyén regény hosszúságú, az egy oldal terjedelmet ne haladd meg!


Hangsúlyozd ki a személyes tulajdonságaidat!


Nagyon ügyelj a helyesírási hibákra, mert végzetesek lehetnek.

Nincsenek megjegyzések: