Önéletrajzot írnál?De azt sem tudod, hogy kezdj hozzá?Mindenhol csak azt hallod, hogy legyen profi az önéletrajz, legyen tökéletes, de ennyiben ki is merül a tanácsadás!Oldalamon számos tanácsot, illetve mintát találsz az önéletrajz megírásához!Jó munkát és sok sikert kívánok!

2009. november 16., hétfő

Profi önéletrajz készítése - útmutató

Arra a kérdésre, hogy miért is írunk önéletrajzot, szerintem kapásból te is tudnál legalább 5 választ!Valószínűleg a legfontosabb cél nincs az 5 lehetőség között!Az elsődleges cél az önéletrajz megírásakor, hogy bejussunk egy állásinterjúra!Semmi más ne lebegjen a szemünk előtt csak ez!Önéletrajz = belépő az állásinterjúra!És ezentúl minden betűt ennek fényében vessünk papírra!!!!

Biztosan emlékszem még arra a blogbejegyzésemre, amelyben arról írtam, hogy sok helyen el sem olvassák az önéletrajzokat, hanem egy szűrőszoftver átfut rajtuk és amelyekben nincsen meg az elvárt kulcsszavak már megy is a kukába olvasás nélkül!Hát ne bízzunk a véletlenre semmit!Írd meg az önéletrajzod, úgy hogy ezek a kulcszsavak benne legyenek!Gondolkozz el melyik állásra is jelentkezté és gondold át, melyek lehetnek a kulcsszavak és ennek megfelelően fogalmazd meg önéletrajzodat!

Az önéletrajz jelen esetben nem egy fontos dokumentum, hanem a reklámkampányod legfontosabb eleme!Próbáld meg magad a lehető legjobb fényben feltüntetni, de minden esetben csak őszintén!!!Ehhez jó jön egy profi fotós által készített fénykép, hiszen óhatatlanül is ezt nézi meg az ember először.

Ne rizsázz, hanem konkrét eredményeket írj!Mit csináltál eddig, ebben milyen sikereket értél el!

Legyen rendezett, könnyen áttekinthető!Ha regényt írsz garantáltan senki nem fogja elolvasni!Úgyis a tapasztalokat, gyakorlatot, esetleg iskolákat nézik meg!


Lényeg : sablont követhetsz de a lényeg, hogy téged mutasson be az önéletrajz!Egyedül téged!!!!És a legjobb formádat!!!!

Nincsenek megjegyzések: