Önéletrajzot írnál?De azt sem tudod, hogy kezdj hozzá?Mindenhol csak azt hallod, hogy legyen profi az önéletrajz, legyen tökéletes, de ennyiben ki is merül a tanácsadás!Oldalamon számos tanácsot, illetve mintát találsz az önéletrajz megírásához!Jó munkát és sok sikert kívánok!

2009. február 14., szombat

Sulyos hibak az onelerajzban

Súlyos hibák az önéletrajzban, melyek a biztos bukást jelentik


1. Nem írtál dátumokat

Iskoláid, tanulmányaid, munkahelyeid...mind-mind pontos dátummal legyen az önéletrajzban...mikor kezdted, mikor fejezted be...és ha közben történt valami említésre méltó azt is pontos dátummal írd bele!


2. Ne írj életrajzi regényt!

Max. 10 évig menj vissza az időben, erre az időszakra koncentrálj részletesen.Az előtte lévő tapasztalatokat csak említés szintjén!!!


3. Ne írd, hogy tanácsadó vagy!!!

Ez az önéletrajzban nem mutat jól, sokan egyből félredobják, ha ilyet olvasnak!Fogalmazd meg konkrétabban a munkaköröd, nem tnjön úgy, hogy csak lebzselsz a munkahelyeden, nem értesz semmihez!


4. Ne mellékelj fotót!

Maximum akkor, ha igazán jó minőségű!Ha kérik, akkor jó képet csináltass!


5. Ne kézzel írjuk az önletrajzot!

Ízlésesebb a számítógéppel írt önéletrajz!Persze az is előfordulhat, hogy komondottam kézzel írt önéletrajzot kérnek...ilyenkor nincs mit tenni, valószínűleg grafológus szakértő kezében fog kikötni.


6. Nem lehet benne helyesírási hiba!!!!


7. Ne felejtsd el aláírni!

1 megjegyzés:

andracs írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.