Önéletrajzot írnál?De azt sem tudod, hogy kezdj hozzá?Mindenhol csak azt hallod, hogy legyen profi az önéletrajz, legyen tökéletes, de ennyiben ki is merül a tanácsadás!Oldalamon számos tanácsot, illetve mintát találsz az önéletrajz megírásához!Jó munkát és sok sikert kívánok!

2008. december 13., szombat

Hogyan viselkedjunk az allasinterjun?


Hogyan viselkedjünk az állásinterjún?


Bizonyára mindenkinek a torkában dobog a szíve, amikor állásinterjúra készül. Sajnos abban nem tudok segíteni, hogy ez elmúljon, de adok néhány tippet, ahhoz hogy hogyan visekedjünk az állásintejún.Egy apró hiba is elég ahhoz, hogy elbukjunk....Érdemes alaposan átolvasni ezt a néhány tanácsot és tudatosítani, mielőtt elindulunk az interjúra.

Az állásinterjú legfontosabb követelményei:

1. Ne késsünk el! (Inkább érkezzünk előbb egy kicsit)

2. Határozottan mutatkozzunk be! Fontos a megfelelő kézfogás (nem lazán/hal/, de nem is túl erősen). Emellett a mosolygás csodákra képes- jó benyomást kelt és oldja a feszültséget. Az interjúztató nevét mindenképpen jegyezzük meg, legalább a keresztnevét, mert jól jöhet még a későbbiekben.

3. Legyünk udvariasak, de ne vigyük túlzásba! Akkor üljünk le, amikor az interjúztató (férfiak női interjúztató esetében később), ne tegyük keresztbe a lábunkat illetve ne üljünk terpeszben! A lábunkat rakjuk egymás mellé és húzzuk ki magunkat!

4. Próbáljunk meg - a körülményekhez képest - lazának mutatkozni (de azért ne essünk szét!).

5. Adjunk a külsőnkre! Bizonyított, hogy ha az álláskereső vonzó külsejű, a leendő munkaadó hajlamosabb pozitívabban gondolkodni róla (intelligens, megbízható). A jólápoltság elsődleges! Emellett kerülendő a feltűnő frizura. Tiszta, ápolt hajviselet! A smink legyen egyszerű. Olyan illatosítókat használjunk, melyek nem túl erősek és az egyéniségünknek megfelelnek!
Fontos a helyes öltözködés. Lehetőleg olyan ruhát vegyünk fel, mellyel alkalmazkodunk a választott munkahely környezetéhez. Ne essünk túlzásokba - legyünk szolidak!

Nőknek kerülendő a miniszoknya, a túl nagy dekoltázs, az átlátszó blúz, a nem a munkahelyhez illő sportos ruházat. Javasolt a kosztüm, mely nem rikitó színű. A cipő megválasztásában nagyobb szabadsággal rendelkeznek, mint az urak, de kerülniük kell a túl lapos, vagy magas hölgyek esetén a túlságosan magas sarkat.

Uraknál fontos a visszafogott, de elegáns és kultúrált megjelenés. Lehetőleg öltöny, vele harmonizáló inggel és nyakkendővel. A megfelelő cipő kiválasztása is nélkülözhetetlen. Tilos a fehér zokni a sötét nadrághoz! A cipő legyen tiszta!

Forrás : www.job-center.hu

Nincsenek megjegyzések: