Önéletrajzot írnál?De azt sem tudod, hogy kezdj hozzá?Mindenhol csak azt hallod, hogy legyen profi az önéletrajz, legyen tökéletes, de ennyiben ki is merül a tanácsadás!Oldalamon számos tanácsot, illetve mintát találsz az önéletrajz megírásához!Jó munkát és sok sikert kívánok!

2010. január 25., hétfő

Mi kell a profi önéletrajzhoz-------ami eddig kimaradt

Először is is szánj elég időt az önéletrajzod elékészítésére, ne legyen hányaveti...egyszer kell csak megcsinálnod és utána rengeteg helyre elküldheted!És emellett ez jelentheti a meghívódat az állásinterjúra!

Hobbyt csak akkor érdemes beleírni az önéletrajzba ha érdekes, különleges...a tévézés és az internetezés vagy a sétálás nem az!

Nagyon fontos, hogy az önéletrajz neve ne önirajz vagy apuciönéletrajz vagy hasonló legyen, mert a csatolt file nevét bizony látják......tehát gipszjakab.doc tökéletes megoldás.

Hazánkban jelenleg az amerikai típusú önéletrajz a legnépszerűbb, ha nem kérnek mást, célszerű ezt használni, mert könnyen átlátható, egyszerű.Ügyelj hogy legyen benne valami, amivel kitűnsz a többiek közül!!!!!

Szülők, testvérek, gyerekek felsorolására nincs szükség az önéletrajzban!!!!

Betűtípus legyen Times New Roman vagy Arial a betűméret pedig 12!

Az önéletrajz végén írj a képességeidről, de csak azokat a képességeket írd be, melyek tényleg a birtokodban vannak!!!

Nincsenek megjegyzések: