Önéletrajzot írnál?De azt sem tudod, hogy kezdj hozzá?Mindenhol csak azt hallod, hogy legyen profi az önéletrajz, legyen tökéletes, de ennyiben ki is merül a tanácsadás!Oldalamon számos tanácsot, illetve mintát találsz az önéletrajz megírásához!Jó munkát és sok sikert kívánok!

2011. július 17., vasárnap

Szakmai önéletrajz, szakmai önéletrajz minta

Szakmai önéletrajz, szakmai önéletrajz minta

A szakmai önéletrajzot minden esetben a személyi adatokkal kell kezdeni. Ezután következzenek a szakmai képesítések, (ha vannak tudományos fokozatok).
A munkakörök felsorolásánál a jelenlegi munkakörrel kezdve, a korábbi munkakörök felsorolásával folytatódik az önéletrajz írása.
A szakmai tapasztalatok ismertetése nagyon fontos részre, valamint a jelentősebb munkák ismertetése is hatásos lehet az elbírálás során.
A nagyobb holderejű projektek, a kutatások, tanulmányok és a saját munkákhoz kapcsolódó jelentősebb munkák ismertetése következzen ezután.
Lényeges ismertetni az oktatási tevékenységeket, konferenciákat, nemzetközi konferenciákat és a közéleti tevékenységeket is.

Minden pályázónak feltétlenül javasoljuk, hogy önéletrajzában tegyen említést a sikereiről, elért eredményeiről! Adja meg a feladatok ismertetésénél a munkakör megnevezése alatt az elért eredményeit.
A szakmai önéletrajzot érdemes fényképpel ellátni.
Fontos, hogy a megírt önéletrajz önmagában hívja fel a figyelmét az olvasónak, ne legyen kirívó, viszont a lényegre törő legyen.

Nincsenek megjegyzések: