Önéletrajzot írnál?De azt sem tudod, hogy kezdj hozzá?Mindenhol csak azt hallod, hogy legyen profi az önéletrajz, legyen tökéletes, de ennyiben ki is merül a tanácsadás!Oldalamon számos tanácsot, illetve mintát találsz az önéletrajz megírásához!Jó munkát és sok sikert kívánok!

2010. október 18., hétfő

A megnyerő motivációs levél I.

Milyen a jó motivációs levél?

Napjainkban egyre gyakrabban előfordul velünk, hogy egy álláshirdetésben azt olvassuk : jelentkezés önéletrajzzal és motivációs levéllel!
Az önéletrajzról hosszú kutakodás után már van némi fogalmunk, de hogyan kell megírni egy motivációs levelet?

Egyet nem árt már az elején leszögezni...a jó motivációs levél tovább növeli esélyeinket, akkor is ha nem kérik!Ha van jó motivációs levelünk csatoljuk az önéletrajz mellé, ártani nem fog az egészen biztos!

A motivációs levélben tulajdonképpen az önéletrajz szakmai tevékenység menüpontjában leírtakat van módunk fejtegetni és részletezni.Ne csak a tényeket közöljük, vigyük bele a személyiségünket is bátran!A motivációs levél mindig az adott cégre és az adott állásra készüljön el és keltse fel a HR munkatárs figyelmét!
Adjunk támpontot a HR munkatársnak, főnöknek, hogy miért mi vagyunk a legjobbak erre az állásra, miért fog velünk jól járni!

A motivációs levél külalakja ugyanolyan legyen mint az önéletrajzé vagyis ugyanolyan és ugyanakkora betűtípussal dolgozzunk és ugyanolyan sorközt használjunk!
Legyen sorkizárt, legtöbb fél oldal lehet, 4-5 bekezdésből álljon, használjunk kiemeléseket!A motivációs levél egy hivatalos levél ezt soha nem felejtsük el és így is kezeljük!

Nincsenek megjegyzések: