Önéletrajzot írnál?De azt sem tudod, hogy kezdj hozzá?Mindenhol csak azt hallod, hogy legyen profi az önéletrajz, legyen tökéletes, de ennyiben ki is merül a tanácsadás!Oldalamon számos tanácsot, illetve mintát találsz az önéletrajz megírásához!Jó munkát és sok sikert kívánok!

2011. január 2., vasárnap

A megnyerő motivációs levél II.

A motivációs levél kezdete mindig a fejléc.A fejléc bal oldala tartalmazza a nevünket, címünket és legalább egy mobilszámot elérhetőségként!Ezután nyomjunk néhány entert és pár sorral lejjebb írjuk a címzett nevét, pontos! pozícióját és levelünk tárgyát!


Ezután következik a címzett megszólítása!A tökéletes megszólítás, mindig a néven történik!Ha sehol nem szerepel, hogy kinek címezzük a levelet, akkor nyomozzuk ki!Nagyon fontos!

A következő ún. tartalmi egységben hivatkozzunk!Tüntessük fel, hogy honnan értesültünk az állásról és miért szeretnénk megpályázni az adott pozíciót!

A következő rész képezi a motivációs levél legfontosabb részét, az önéletrajzunk tulajdonképpeni összegzése!Arra nagyon figyeljünk, hogy ne írjunk még egy önéletrajzot!Próbálunk olyan plusz információkat írni ide, amik az önéletrajzban nem szerepelnek de fontosak!

Ezt követően győzzük meg az olvasót arról, hogy mi vagyunk a legalkalmasabbak az állás betöltésére!Indokoljuk meg miért válasszon minket, írjuk le miért velünk jár a legjobban!Ne túlozzunk és válogassuk meg szavainkat, kifejezéseinket!

Végül köszönjünk el!A elköszönő rész fel, bal oldalra írjuk levelünk keltének pontos dátumát!

A motivációs levelet célszerű aláírni!

Nincsenek megjegyzések: